A nyári kerti bulik, főzések egyik legsikeresebb ételét készítettük egy jó buli kíséretében május elsején. Egyszerű elkészíteni, és mellette lehet fröccsözni, mert nem igényel folyamatos figyelmet, mint mondjuk egy grillezés. A főzéshez szükséges agyagedényt egy kézműves piacon vettük, és azóta az egyik kedvencünk lett.
A számunkra legjobban bevált recept a következő:
- 1 db füstölt csülök ( 1,5 kg ) kockázva
- 1 db nyers csülök (1,5 kg ) kockázva
- 1,5 kg bab
-0,5 kg savanyú káposzta
-0,5 liter fehérbor
-kömény, egész bors, babérlevél ízlés szerint
-víz
- 2 evőkanál pirospaprika
-5 kisfröccs a szakácsnak :)
A kertben tüzet rakunk mikor parázs képződik mellérakjuk a az edényt, az összetevőkkel együtt, feltöltjük vízzel, és a parázs közvetlen közelében főzzük kevergetés nélkül. Kevergetni nem kell, mert ez az edény egyik varázs tulajdonsága, hogy saját magát keveri. Nagyjából 1,5 - 2 órát főzzük, és kész is. Természetesen házi kenyérrel fogyasztjuk. Ez a mennyiség egy 10 fős baráti társaság számára elegendő. Előételnek mehet a télen elkészített háziszalámi
Follow me on Facebook , Twitter , 500px , Instagram, My website
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése