• Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát őrizzük – ami volt.”

    Az idei első kocsonya (ahogy szeretem )


    Az első komolyabb lehűlések egyik előnye számomra, hogy végre kocsonyát főzhetek. Ez az az étel amit nem szabad elkapkodni, és mindent bele kell tenni amitől igazi hungarikum lehet. Ahogy én készítem:

    Hozzávalók:
    - 2 fej vöröshagyma
    - fej fokhagyma
    - egy közepes sárgarépa
    - 4 darab első köröm
    - 1 hátsó csülök
    - 1 sertés nyelv
    - 1 jó adag bőrke
    - Babérlevél, só egész bors ízlés szerint
    - és az elmaradhatatlan füstölt " valami " ( ez lehet füstölt hús, füstölt csont, füstölt oldalas stb. )

    Miután minden hozzávalót bepakoltam egy 5 literes edénybe nagyon lassú tűzön legalább 5, de inkább 7 órát főzöm. Az első óra után leszedem a tetejéről a habot, és tovább főzöm. A tálaláskor egyenletesen elosztom a húsokat a tányérokon. Először irány a terasz, majd miután kihűlt, és összeállt beteszem a hűtőbe.


















    Follow me on Facebook  ,  Twitter ,   500px ,   Instagram,    My website

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése

     

    Meet The Author

    Follow by Email