• Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát őrizzük – ami volt.”

    Kerti partik kedvence a köcsögös baboskáposzta


    A nyári kerti bulik, főzések egyik legsikeresebb ételét készítettük egy jó buli kíséretében május elsején. Egyszerű elkészíteni, és mellette lehet fröccsözni, mert nem igényel folyamatos figyelmet, mint mondjuk egy grillezés. A főzéshez szükséges agyagedényt egy kézműves piacon vettük, és azóta az egyik kedvencünk lett.
    A számunkra legjobban bevált recept a következő:

    - 1 db füstölt csülök ( 1,5 kg ) kockázva
    - 1 db nyers csülök (1,5 kg ) kockázva
    - 1,5 kg bab
    -0,5 kg savanyú káposzta
    -0,5 liter fehérbor
    -kömény, egész bors, babérlevél ízlés szerint
    -víz
    - 2 evőkanál pirospaprika
    -5 kisfröccs a szakácsnak :)

    A kertben tüzet rakunk mikor parázs képződik mellérakjuk a az edényt, az összetevőkkel együtt, feltöltjük vízzel, és a parázs közvetlen közelében főzzük kevergetés nélkül. Kevergetni nem kell, mert ez az edény egyik varázs tulajdonsága, hogy saját magát keveri. Nagyjából 1,5 - 2 órát főzzük, és kész is. Természetesen házi kenyérrel fogyasztjuk. Ez a mennyiség egy 10 fős baráti társaság számára elegendő. Előételnek mehet  a télen elkészített háziszalámi














    Follow me on Facebook  ,  Twitter ,   500px ,   Instagram,    My website

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése

     

    Meet The Author

    Follow by Email